السلام علیکم ورحمتہ اللہ وبرکاتہ 💝
تمام موبائل کمپنیوں کی مکمل معلومات
💵 بیلنس چیک 👇
◈ ٹیلی نار : *444 #
◈ موبی لنک : *111 #
◈ وارد : *111 # اور *100 #
◈ یوفون : *124 #
◈ زونگ : *222 #
📞 بیلنس محفوظ رکھنے کی سروس 👇
◈ یوفون : *6611 # (مفت)
◈ جاز/وارد : *275 # (مفت)
◈ زونگ : *4004 # (مفت)
◈ ٹیلی نار : PayG Blocker کوئی کوڈ نہیں (10 روپے)
📶 ایم بی چیک 👇
◈ ٹیلی نار : 999 #
◈ موبی لنک : 11412 #
◈ یوفون : *706 #
◈ وارد : 2004 #
◈ زونگ : *102 #
✉ ایس ایم ایس چیک 👇
◈ ٹیلی نار : 111 #
◈ موبی لنک : 1012 #
◈ یوفون : 33624 #
◈ وارد : *200 #
◈ زونگ : 1023 #
📞 منٹ چیک 👇
◈ ٹیلی نار : *222 #
◈ موبی لنک : *110 #
◈ یوفون : *707 #
◈ وارد : *200 #
◈ زونگ : "P" لکھ کر 102 پر بھیجیں
📱 نمبر چیک 👇
◈ ٹیلی نار : "A" لکھ کر 7421 پر بھیجیں
◈ موبی لنک : *99 #
◈ یوفون : *888 # یا 7803 # یا *1 #
◈ وارد : "myno" لکھ کر 6060 پر بھیجیں
◈ زونگ : *8 #
🎁 سم لگاؤ آفرز 👇
◈ ٹیلی نار : *2222 # / 2222
◈ موبی لنک : *551 #
◈ یوفون : "sim" لکھ کر 5000 پر بھیجیں
◈ وارد : "Y" لکھ کر 3733 پر بھیجیں
💸 ایڈوانس بیلنس لون 👇
◈ ٹیلی نار : *0 #
◈ موبی لنک : *112 #
◈ وارد : *112 #
◈ یوفون : *456 #
◈ زونگ : *911 #
🔄 بیلنس شیئر 👇
◈ ٹیلی نار : 1192345123amount #
◈ موبی لنک : 10092308123amount #
◈ وارد : B نمبر رقم لکھ کر 2424 پر بھیجیں
◈ یوفون : 828033312345amount #
◈ زونگ : نمبر اور رقم 999 پر بھیجیں، پھر "Y" یا *828 # جواب میں *1، پھر *829 #
🎫 کارڈ ریچارج کوڈ 👇
◈ ٹیلی نار : 555کارڈ نمبر #
◈ موبی لنک : 123کارڈ نمبر #
◈ وارد : 161کارڈ نمبر #
◈ یوفون : 123کارڈ نمبر #
◈ زونگ : 101کارڈ نمبر #
🎵 تمام نیٹ ورک سم پر گانے (کالر ٹون) بند کرنے کا طریقہ 👇
(1) زونگ سے UNR لکھ کر 230 پر بھیج دیں
(2) ٹیلی نار سے UNSUB لکھ کر 230 پر بھیجیں
(3) موبی لنک سے UNSUB لکھ کر 230 پر بھیجیں
(4) یوفون سے UNSUB لکھ کر 666 پر بھیجیں
(5) وارد سے RBT OFF لکھ کر 7171 پر بھیجیں
Pak_Shaheen_channel
Pak_Shaheen_channel.
1)Islamic posts and videos.
2)Cricket .3)Funny posts and videos.
4)Job Apdates
`واقعہ کربلا|اہم سوالات` 📝
*1. In which year did the Battle of Karbala take place?*
A) 60 AH
B) 61 AH ✅
C) 62 AH
D) 63 AH
*2. Where did the Battle of Karbala occur?*
A) Madina
B) Kufa
C) Karbala, Iraq ✅
D) Damascus
*3 The shrine of Imam Hussain R.A is located in:*
A) Najaf
B) Karbala ✅
C) Samarra
D) Kadhimiya
*4. How many days did Imam Hussain R.A and his companions stay without water in Karbala?*
A) 1 day
B) 2 days
C) 3 days ✅
D) 5 days
*5. On which date is Ashura observed?*
A) 9 Muharram
B) 10 Muharram ✅
C) 11 Muharram
D) 12 Muharram
*6. Who was the governor of Kufa at the time of Karbala?*
A) Yazid bin Muawiya
B) Ubaidullah bin Ziyad ✅
C) Marwan bin Hakam
D) Walid bin Uqba
*7. How many companions were martyred with Imam Hussain R.A in Karbala?*
A) 52
B) 70
C) 72 ✅
D) 100
*8. Which companion of Imam Hussain R.A was the flag bearer of his army?*
A) Hazrat Abbas R.A ✅
B) Hazrat Ali Akbar R.A
C) Hazrat Qasim R.A
D) Muslim bin Aqeel
*09.Which letter did the people of Kufa send to Imam Hussain R.A?*
A) Letter of warning
B) Letter of invitation to lead them ✅
C) Letter of apology
D) Letter of alliance
Sir Tauqeer Preparation Classes
*10. Who was sent by Imam Hussain R.A to Kufa before his arrival?*
A) Hazrat Muslim bin Aqeel ✅
B) Hazrat Hani bin Urwa
C) Hazrat Qais bin Mushir
D) Hazrat Burair
*11. What is the name of the river near which Karbala is located?*
A) River Tigris
B) River Euphrates ✅
C) River Nile
D) River Jordan
23/05/2026
*Important MCQs about Forts in Pakistan*
👉 Hazuri Bagh is located in — Lahore.
👉 Shahi Qila (Lahore Fort) is located in — Lahore.
👉 Derawar Fort is located in — Cholistan Desert.
👉 Ranikot Fort is located in — Sindh.
👉 Kot Diji Fort is located in — Sindh.
👉 Umerkot Fort is located in — Sindh.
👉 Altit Fort is located in — Hunza Valley.
👉 Baltit Fort is located in — Hunza Valley.
👉 Skardu Fort is located in — Skardu.
👉 Hiran Minar was built by — Jahangir.
👉 Bala Hissar Fort is located in — Peshawar.
👉 Qila Kohna Qasim Bagh is located in — Multan.
👉 Rohtas Fort was built by — Sher Shah Suri.
👉 Attock Fort was built by — Akbar.
Sir Tauqeer Preparation Classes
👉 Lahore Fort was renovated by — Akbar & Shah Jahan.
👉 Hiran Minar is located in — Sheikhupura.
11/04/2026
*Chemistry Question answers*
1. What is the smallest unit of an atom?
A) Electron
B) Nucleus
C) Proton
D) Neutron
Answer: B) Nucleus
2. Which type of bond is formed when electrons are shared between atoms?
A) Ionic bond
B) Covalent bond
C) Hydrogen bond
D) Electrostatic bond
Answer: B) Covalent bond
3. Which of the following is an example of a compound?
A) Oxygen (O2)
B) Water (H2O)
C) Carbon (C)
D) Helium (He)
Answer: B) Water (H2O)
4. What is the symbol for the element sodium?
A) Na
B) S
C) So
D) Sd
Answer: A) Na
5. Which group of elements are known as noble gases?
A) Group 1
B) Group 18
C) Group 2
D) Group 17
Answer: B) Group 18
6. What is the process by which a solid changes directly to a gas?
A) Melting
B) Sublimation
C) Boiling
D) Condensation
Answer: B) Sublimation
7. What is the study of the relationship between heat and chemical reactions?
A) Thermodynamics
B) Thermochemistry
C) Kinetics
D) Equilibrium
Answer: B) Thermochemistry
8. Which of the following is a greenhouse gas?
A) Oxygen (O2)
B) Carbon dioxide (CO2)
C) Nitrogen (N2)
D) Helium (He)
Answer: B) Carbon dioxide (CO2)
9. What is the unit of concentration of a solution?
A) Moles per liter (M)
B) Grams per liter (g/L)
C) Liters per mole (L/mol)
D) Moles per kilogram (mol/kg)
Answer: A) Moles per liter (M)
10. What is the pH of a neutral solution?
A) 0
B) 7
C) 14
D) 10
Answer: B) 7
..
100. What is the process by which a chemical reaction occurs with the help of an enzyme?
A) Catalysis
B) Inhibition
C) Activation
D) Degradation
Answer: A) Catalysis
Here are the remaining MCQs:
11. What is the atomic number of carbon?
A) 6
B) 12
C) 14
D) 16
Answer: A) 6
12. Which type of bond is formed between a metal and a nonmetal?
A) Ionic bond
B) Covalent bond
C) Hydrogen bond
D) Electrostatic bond
Answer: A) Ionic bond
13. What is the formula for water?
A) H2O
B) H2O2
C) HO
D) H3O
Answer: A) H2O
14. Which element is a noble gas?
A) Neon (Ne)
B) Oxygen (O2)
C) Nitrogen (N2)
D) Carbon (C)
Answer: A) Neon (Ne)
15. What is the process by which a gas changes to a liquid?
A) Melting
B) Boiling
C) Condensation
D) Sublimation
Answer: C) Condensation
16. What is the study of the rates of chemical reactions?
A) Thermodynamics
B) Kinetics
C) Equilibrium
D) Electrochemistry
Answer: B) Kinetics
17. Which of the following is an example of a mixture?
A) Air
B) Water (H2O)
C) Carbon dioxide (CO2)
D) Sodium chloride (NaCl)
Answer: A) Air
18. What is the symbol for the element copper?
A) Cu
B) Co
C) Cp
D) C
Answer: A) Cu
19. Which group of elements are known as alkali metals?
A) Group 1
B) Group 2
C) Group 17
D) Group 18
Answer: A) Group 1
20. What is the process by which a solid changes to a liquid?
A) Melting
B) Boiling
C) Sublimation
D) Condensation
Answer: A) Melting
..
Here are the remaining 80 MCQs:
21. What is the atomic mass of oxygen?
A) 16
B) 32
C) 8
D) 64
Answer: A) 16
22. Which type of bond is formed between two nonmetals?
A) Ionic bond
B) Covalent bond
C) Hydrogen bond
D) Electrostatic bond
Answer: B) Covalent bond
23. What is the formula for carbon dioxide?
A) CO2
B) CO
C) C2O
D) C2O2
Answer: A) CO2
24. Which element is a halogen?
A) Fluorine (F2)
B) Oxygen (O2)
C) Nitrogen (N2)
D) Carbon (C)
Answer: A) Fluorine (F2)
25. What is the process by which a liquid changes to a gas?
A) Melting
B) Boiling
C) Sublimation
D) Condensation
Answer: B) Boiling
26. What is the study of the relationship between electricity and chemical reactions?
A) Thermodynamics
B) Electrochemistry
C) Kinetics
D) Equilibrium
Answer: B) Electrochemistry
27. Which of the following is an example of a compound?
A) Sodium (Na)
B) Water (H2O)
C) Oxygen (O2)
D) Helium (He)
Answer: B) Water (H2O)
28. What is the symbol for the element gold?
A) Au
B) Ag
C) G
D) Go
Answer: A) Au
29. Which group of elements are known as alkaline earth metals?
A) Group 1
B) Group 2
C) Group 17
D) Group 18
Answer: B) Group 2
30. What is the process by which a gas changes directly to a solid?
A) Melting
B) Boiling
C) Sublimation
D) Deposition
Answer: D) Deposition
11/04/2026
Everyday sentences)
➨ This one. یہ والا
➨ Do it. اسے کرو
➨ Don't move. ہلو مت
➨ Look here. ادھر دیکھو
➨ Right now. ابھی
➨ Come now. ابھی آؤ
➨ That one. وہ والا
➨ Take bath. نہا لو
➨ Look here. ادھر دیکھو
➨ Be careful. دھیان سے
➨ Taste it. اسے چکھو
➨ Come fast. جلدی آؤ
➨ Come slowly. آہستہ آؤ
➨ Do it fast. اسے جلدی کرو
➨ Go and play. جاکر کھیلو
➨ Stand still. سیدھے کھڑے رہو
➨ Say goodbye. اللہ حافظ کہیں
➨ Go upstairs. اوپر جاؤ
➨ Come downstairs. نیچے آؤ
➨ Look at me. میری طرف دیکھو
➨ Come out. باہر آؤ
➨ Anything else. اور کچھ؟
➨ Come ahead. آگے آؤ
➨ Come back. واپس آؤ
➨ Nothing else. اور کچھ نہیں
➨ Come near. قریب آؤ
➨ I will come. میں آؤں گا
➨ What happened. کیا ہوا؟
➨ I came. میں آیا تھا
➨ Come along. ساتھ آؤ
➨ What is this. یہ کیا ہے؟
➨ Go there. وہاں جاؤ
➨ Go away. چلے جاؤ
➨ Come to me. میرے پاس آؤ
اگر آپ نے یہ مکمل پڑھ لیا ہے، تو براہ کرم Double Tap react ❤️ کریں
حضرت ابوبکر کی نماز جنازہ حضرت عمر نے پڑھائی ✅
حضرت عمر کی نماز جنازہ حضرت صہیب الرومی نے پڑھائی ✅
حضرت عثمان کی نماز جنازہ حضرت زبیر نے پڑھائی ✅
حضرت علی کی نماز جنازہ حضرت حسن نے پڑھائی✅
04/01/2026
*بلوچستان پبلک سروس کمیشن 730+ آسامیاں*
لیکچرار سمیت دیگر مختلف آسامیاں
کل آسامیاں: 730+
📅 آخری تاریخ : 09 فروری 2026
بلوچستان پبلک سروس کمیشن BPSC کے اشتہار نمبر 1-2026 کے تحت لیکچرار سمیت دیگر مختلف 730 سے زائد آسامیوں کے لئے امیدواران سے درخواستیں مطلوب ہیں۔۔
23/12/2025
ناخنوں میں موجود آدھے چاند کی شکل جسے طبّی زبان میں Lunula کہا جاتا ہے صرف خوبصورتی نہیں بلکہ صحت کا اشارہ بھی ہے۔ اگر یہ سفید اور واضح ہو، تو یہ ایک متوازن جسمانی نظام اور اچھی صحت کی علامت سمجھا جاتا ہے۔
عام طور پر یہ آدھا چاند سب سے نمایاں انگوٹھے پر نظر آتا ہے، جبکہ باقی انگلیوں پر یہ یا تو بہت ہلکا ہوتا ہے یا مکمل طور پر غائب۔ جتنی زیادہ انگلیوں میں یہ نشان نظر آئے، اتنی صحت بہتر تصور کی جاتی ہے۔
اگر کسی کے ناخنوں میں یہ نشان بالکل نہ ہو، تو یہ خون کی کمی یا کمزوری کی علامت ہو سکتی ہے۔
اگر نشان کا رنگ سفید کے بجائے پیلا یا نیلا ہو، تو یہ شوگر یا دورانِ خون کی خرابی کی نشاندہی کرتا ہے۔
اور اگر یہ نشان سرخ ہو جائے، تو ممکن ہے کہ یہ دل کی کسی ممکنہ بیماری کا اشارہ دے رہا ہو۔
لہٰذا، نشان کو نظرانداز نہ کریں۔ یہ ناخنوں میں چھپی ہوئی وہ خاموش علامت ہے جو آپ کے جسم کے اندر کی حالت ظاہر کرتی ہے۔ اگر اس میں کوئی غیر معمولی تبدیلی محسوس ہو، تو ماہرِ صحت سے مشورہ ضرور لیں۔
کیا آپ کے انگوٹھے پر نشان موجود ہے یہ؟؟؟
23/12/2025
*اللہ تعالی کی شان تو دیکھو*
22 جون سے 22 دسمبر تک روزانہ 80 سیکنڈ کے حساب سے دن چھوٹا ہوتا ہے .
یہاں تک کے دن 10 گھنٹے اور رات 14 گھنٹے کی ہو جاتی ہے۔
اسی طرح22 دسمبر سے 21 جون تک 45 سیکنڈ کے حساب سے دن بڑا ہوتا ہے یہاں تک کہ دن 14 گھنٹے اور رات 10 گھنٹے کی ہو جاتی ہے۔
حیرت کی بات یہ ہے کہ ہر 23 مارچ اور 23 ستمبر کو دن رات بالکل برابر برابر یعنی 12 گھنٹے کے ہو جاتے ہیں.
کروڑوں سالوں سے یہ سلسلہ جاری ہے اور کبھی اس میں فرق نہیں آیا .عظیم ترین ہے وہ ذات جس نے یہ کائنات خلق کی اور ساری تعریفیں اسی کے لیے ہیں بے شک.
Click here to claim your Sponsored Listing.
Location
Category
Contact the business
Telephone
Website
Address
Dera Murad Jamali Balochistan
Quetta